Kiedyś uwielbiana, dziś nieco zapomniana-gęś owsiana, arystokracja wśród drobiu. W tym roku już po raz drugi restauracja Centrum Konferencyjne ZAMEK w Szczecinku włączy się w ogólnopolską akcję, mającą na celu przywrócenie na polskie stoły gęsiny. Polska jest największym producentem gęsi w Europie, a dzięki wspomnianej akcji ich spożywanie systematycznie rośnie. 

W restauracji CK ZAMEK oprócz pojedynczych dań, np. pieczonego w rozmarynie udka, czy pasztetu z gęsiny, będzie można zamówić całą gęś z różnorodnymi dodatkami. Już od 11 listopada, zapraszamy wszystkich, którrzy chcą spróbować tej niezwykle cennej i pełnowartościowej potrawy do naszej restauracji. Mamy nadzieję, że zachwyci Wasze podniebienia. 

* Całą gęś prosimy rezerwować z 24-godzinnym wyprzedzeniem, tel. +48 94 713 73 10

Centrum Konferencyjne ZAMEK

projekt / wykonanie strony www graffik.com.pl